MİRAS AYETLERİ
Miras ayetlerinde matematiksel sorunlar olduğu iddia edilir. Bu iddialar ile Kuran’ın tanrısal olmadığı, Muhammed peygamberin kitabı “uydururken” hata yaptığı söylenir.
12:108 Benim yolum şudur: Açık bir delille Tanrı'ya çağırırım.
39:11 Dini yalnız Tanrı'ya özgüleyerek, O'na hizmet etmekle emrolundum.
Miras ayetlerinde matematiksel sorunlar olduğu iddia edilir. Bu iddialar ile Kuran’ın tanrısal olmadığı, Muhammed peygamberin kitabı “uydururken” hata yaptığı söylenir.
Bakara 282 ayetinin, yorumlanma şekli, çeviri problemleri gibi sebeplerden dolayı sanki bir erkeğin şahitliği, iki kadına denkmiş veya bir konuya tek bir kadının şahitlik edemeyeceği gibi saçma sapan anlamlar çıkarılır..
Herhangi bir takvim oluştururken sorulması gereken ilk soru, 365 günlük bir güneş yılı mı (Dünya'nın güneş etrafında tam olarak dönmesi için geçen süreyi) mi, sadece bir ay yılı mı, yoksa her ikisinin beraber kullanıp kullanılmayacağıdır.
4:78-79 ayetleri sıkça eleştirilen ayetler arasındadırlar. Sebebi, bu ayetlerde çelişki varmış gibi gözükmesidir. Şimdi bu ayetlerde herhangi bir sıkıntı olmadığını gösterelim.
19 Sistemi ile Kuran’ın korunduğunu ve mushaflardaki insan kaynaklı imla hatalarını düzelttiğini biliyoruz. Ancak 19 sisteminin koruma haricinde bazı yol gösterme görevlerinin de olduğunu görüyoruz. Bu makalede, Tanrı'nın Kuran’ın her kelimesini ve her harfini özenle seçtiğine bir kez daha şahit olacaksınız.
Öncelikle “domuz eti haram” diye kabul edenlerin, domuz yağının haram olmadığını tartışmasız kabul etmesi gereklidir.
Kuran’ı okuyan-okumayan çoğu kişi “faiz haramdır” der. Halbuki Kuran’da yasaklanan şey faiz değil, ribadır.
“Dünya dışı zeki yaşam var mı?” sorusuna Kuran’ın cevabı “EVET”tir. Cinler de insanlar gibi evren(ler)in çöküşünden sonra, evren(ler)de yaptıklarından dolayı yargılanacaklardır.
Zina (zny [ز ن ي]) kelimesi Türkçeye olduğu gibi geçmiştir. Kelimenin İngilizce anlamını incelediğimizde, “commit unlawful sexual intercourse” ve “adultery” anlamlarıyla karşılaşırız. Yani; “yasadışı cinsel ilişkiye girmek” ve “eşini aldatmak”.
Kuran, Einstein’ın genel izafiyet kuramını doğrulayarak zamanın izafi olduğuna işaret eder (23:112-114, 22:47, 32:5). 32:5 ayetinde de, Tanrı’nın iş ve oluşları/emirleri bize göre 1000 yıla denk bir sürede kontrol ettiğini öğreniriz.
Reşad Halife de herkes gibi bir insandır ve hatalar yapabilir. Tüm elçiler de peygamberler de hata yapmış, günah işlemişlerdir. Bu hatalar elbet bir gün Tanrı tarafından (belki teknoloji, belki doğa, belki de başka bir elçi tarafından) düzeltilir.
Tanrı, insanları bazı davranış ve eylemleri yapabilme konusunda sınırlandırmıştır. Bu sınırlandırmalar, yetenek olarak değil; ahlâki ve yarar-fayda açısından konulmuşlardır. Yapılmaması istenen, yani sınırlandırılan her şey "haram" adı altındadır.
Din, Tanrı ile peygamberler veya insanlar arasında kurulmuş bir şirket değil; Tanrı’ya teslim olarak uyulan bir paradigmadır. Dini (yasayı) kuran, hükmü veren yalnızca Tanrı'dır. Mevcut tüm sınırlandırmalar, Kuran ile insanlığa tebliğ edilmiştir.
Şehit kelimesinin, şahit kelimesinden bir farkı yoktur. Şehit/şahit kelimesinin kökü Arapçada "şhd"dir. “Şehit” kelimesi aslında Türkçe’de “şahit”tir; eş anlamlısı da “tanık” kelimesidir.
En çok istismar ve manipüle edilen makamlardan birisi şehitlik/şahitliktir. Çoğu zaman siyasiler ve sözde İslami terör örgütleri tarafından istismar edilir. Bu kelimeyi Tanrı yolunda ölmeye bağlayanlar; dini istismar ederek kendi amelleri için insanları ölüme sürüklerler.
İnsan türünün farkındalığa erişmesi için belirlenmiş bir yaş vardır.
40:67 …Olgunlaşmanız
ve ihtiyarlamanız için daha sonra sizi çocuk
olarak dışarı çıkarır. Sizden bazılarının
canı daha erken alınır. Daha
önceden belirlenmiş yaşa ulaşırsınız ki
kavrayasınız.
Reenkarnasyon, ruhun sürekli olarak tekrar bedenlendiğine inanan spiritüalistlerin bu olaya verdiği addır. Reenkarnasyon kavramı Asya dinlerindeki tenasüh kavramından biraz farklı olmakla birlikte, benzerlik arz eder. Günümüzde ruh göçüne inanan insanların sayısı bir milyarı aşmaktadır.
Hristiyanlar İsa’nın geri geleceğine inanırlar. Bu inanış, farklı bir biçimde İslam inanışına da sokulmuştur; “İsa’nın geri geleceği ve herkesi İslam’a davet edeceğine” inanılır. Ancak böyle bir durum söz konusu değildir.
Gerçek olduğu iddia edilen şey delillendirilmelidir. Aynı şekilde, bir şeyi inkâr etmek de delil gerektirir. Çürütülmeyen veya çürütülemeyen bir iddia karşısında yorumsuz ve kararsız kalınabilir, ancak “Ben bunu kabul etmiyorum!” veya “Bu gerçek değil!” gibi sübjektif savunmalar yersizdir.
İnsan, aldığı bilgileri akıl-vicdan süzgecinden geçirmesi gereken bir varlıktır. Aklını kullanmayan insan, kandırılmaya müsait veya kronik inkârcı bir karaktere dönüşebilir.
YANLIŞ: Arzularımızı kontrol eden şey veya bütün arzularımız.
DOĞRU: Bilinç, kişilik, varlık türü anlamlarına gelir.
En iyi kendi aklınızı kullanarak görüntülenir.
Telif hakkı yoktur. Her şey kaynak gösterilmeden kopyalanabilir ve paylaşılabilir.